Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Un esquetx del Gremi rebat la denegació de terrasses per motius “tècnics”

Anna Maria Barbany i Oriol Vila donen vida a dos funcionaris que debaten sobre la resposta que ha de donar l’administració a les sol·licituds dels restauradors.
Un esquetx del Gremi rebat la denegació de terrasses per motius “tècnics”
Un esquetx del Gremi rebat la denegació de terrasses per motius “tècnics”
Un esquetx del Gremi rebat la denegació de terrasses per motius “tècnics”
Fotografies:

    L’octubre de 2022, mentre l’Ajuntament de Barcelona segueix tramitant les gairebé 3.000 sol·licituds de regularització de les terrasses que s’havien autoritzat durant la pandèmia, el Gremi de Restauració dedica esforços a mantenir l’atenció de l’opinió pública sobre la marxa del procés.

    Ho fa, en aquest cas, a través d’un esquetx en què recrea la conversa entre la cap del departament de terrasses del consistori i un membre del seu equip (els actors Anna Maria Barbany i Oriol Vila, respectivament). La cap del departament encarna l’actitud, sovint inflexible i dogmàtica, de les administracions públiques: observen la societat des de la seva talaia i arriben a concebre l’interès general, el bé comú, prescindint de les necessitats dels mateixos ciutadans. Ara bé, les seves decisions condicionen la vida de la gent; en el cas de les terrasses, és obvi que perdre la llicència capgira per complet la viabilitat de qualsevol bar o restaurant. Amb aquesta acció, el Gremi reivindica, en última instància, la funció de servei públic de les institucions.

    El vídeo examina un dels arguments amb què s’estan denegant centenars de sol·licituds: segons l’Ajuntament, diferents preceptes normatius impedirien concedir una gran quantitat de vetlladors. Aquests motius “tècnics” haurien esdevingut una mena de comodí, gairebé infranquejable. Per això, el Gremi recorda que la revisió de l’Ordenança de terrasses el 2018 tenia per finalitat, precisament, fer d’aquesta norma un instrument flexible, permeable a la diversitat urbanística de la ciutat i, per tant, pensat per permetre la presa de decisions ajustades a les particularitats de cada cas.