Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

El Gremi tira d’hemeroteca per recordar el compromís del govern amb els restauradors

L’entitat es pregunta per la disparitat de criteris que apliquen els districtes en relació al procés de regularització de terrasses.
Fotografies:

    El desembre de 2022 el procés de consolidació de terrasses encara la recta final. Quan s’han tramitat tres de cada quatre sol·licituds, el balanç continua sense ser del tot satisfactori, especialment a districtes com Ciutat Vella o l’Eixample. Per seguir empenyent en la direcció correcta, el Gremi de Restauració recupera les declaracions dels diferents membres del govern municipal en què prometen una regularització de taules i cadires gairebé automàtica.

    En efecte, tal com recorda l’entitat a través d’un vídeo, l’expectativa dels restauradors respon al compromís públic assumit per l’Ajuntament, qui arriba a manifestar que totes les terrasses guanyades a la calçada han vingut per quedar-se o que no deixaran cap restaurador sense taules. Per això, el Gremi demana que es revisi el miler de denegacions a fi d’evitar la frustració d’uns negocis que han confiat en la paraula dels dirigents municipals.  

    Al mateix temps, critica que el balanç provisional de la mesura projecti resultats tan diferents depenent del districte. Aquesta disparitat no es troba relacionada amb la fesomia urbanística de cada territori: el que s’accepta en un districte, en un altre es considera un incompliment normatiu que comporta la denegació.