Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Crítica oberta a la gestió de la pandèmia a Catalunya

El Gremi qüestiona l’aposta conscient pel manteniment d’unes restriccions molt severes que bloquegen la reconstrucció de l’economia de la ciutat.

Fotografies:

    L’abril de 2021, després d’un semestre negre per a la restauració, el Gremi difon un vídeo en què qüestiona obertament l’estratègia desplegada pel govern català per fer front a la pandèmia. L’administració reivindica un enfocament que considera propi o singular i que, en allò que afecta la restauració, es caracteritza per la cronificació de les restriccions, fins i tot quan el compliment de les directrius governamentals per part de la ciutadania cau en picat.

    La crítica del Gremi es fonamenta en diversos indicadors de caràcter sectorial —les hores treballades o les xifres d’ocupació— que es comparen amb els d’altres comunitats (Madrid i Andalusia, fonamentalment). En efecte, d’octubre de 2020 a març de 2021, els bars i restaurants catalans tenen permesa l’obertura al públic en un 60% menys d’hores que els madrilenys. També durant aquest període, a la comunitat de Madrid s’atura l’hemorràgia econòmica i es comença a crear ocupació; a Catalunya, en canvi, es perden 23.000 llocs de feina.