Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

El Gremi rebutja la criminalització constant de la restauració

Les severes restriccions imposades a les portes del Nadal de 2020 són percebudes pel sector com un tancament encobert.

Fotografies:

    La tardor de 2020 la restauració viu setmanes molt convulses: la paralització de l’activitat durant més de quaranta dies, la reobertura amb limitacions d’aforament i, a pocs dies de l’inici de la campanya de Nadal, un més que significatiu enduriment de les restriccions. A partir d’aquest moment, es limita l’horari d’obertura al públic a 4,5 hores diàries, separades, a més, en dues franges —esmorzars i dinars— entre les quals l’establiment ha de tornar a tancar. Tractant-se d’un sector acostumat a prestar servei de manera ininterrompuda, en molts casos amb horaris extensos, la decisió de la Generalitat de Catalunya es percep com un tancament encobert que, malauradament, es perllongarà, amb alguns retocs, fins al maig de 2021.

    Totes aquestes decisions alimenten la indignació d’uns restauradors que se senten assenyalats per l’administració com a responsables de l’increment del nombre de contagis. El sector, però, reivindica la llarga llista de sacrificis assumits des de l’inici de la crisi i, precisament per això, rebutja assumir-ne de nous.

    El Gremi transforma tot aquest enuig acumulat en una conversa fictícia entre diferents restauradors i els màxims responsables del Govern de la Generalitat. L’acció, novament molt crítica, serveix per censurar l’aparent manca d’empatia amb què els governants entomen les demandes del sector. També es critica l’absència de diàleg per part de l’administració tot i haver-se decretat restriccions que limiten greument el funcionament de la restauració.