Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar

Preocupació pel deteriorament deteriorament de la salut de les empreses a causa de les restriccions

En un vídeo que marca un punt d’inflexió en la crítica a la gestió de la pandèmia, el Gremi demana fer front al virus sense descuidar l’economia.
Fotografies:

    Durant la tardor de 2020 —per tant, més de sis mesos després que la pandèmia hagi passat a condicionar-ho tot—, les autoritats imposen un nou tancament de la restauració que, en aquesta ocasió, afecta únicament els establiments de Catalunya. La queixa del Gremi força que s’adoptin noves mesures per pal·liar-ne els efectes, entre les quals destaca, sens dubte, la reducció obligatòria del lloguer dels locals comercials mentre durin les restriccions.

    Això no obstant, l’entitat emet un posicionament molt crític amb la gestió de la pandèmia que s’està duent a terme en la qual preval la perspectiva netament sanitària, de control del virus i reducció del nombre de contagis, fins al punt que es menysté l’opinió d’aquells que alerten sobre la necessitat de protegir i preservar, al mateix temps, el teixit empresarial. El Gremi demana, per tant, un enfocament global de la crisi que s’està vivint, que és sanitària, sens dubte, però també econòmica.

    El vídeo s’inspira en els videojocs arcade dels anys noranta. Els responsables polítics (tant la Generalitat de Catalunya com el Govern de l’Estat) han de dur a terme amb èxit la següent missió: contenir la pandèmia sense descuidar la salut de les empreses de restauració. A mesura que avança el joc, però, veiem com les restriccions imposades minen la resistència dels restauradors i acaben provocant que molts negocis facin fallida.